IEDEREEN BEKENT!

Thema: armoede, pesten

Leeftijd: 10-14 jaar

Duur: 60 minuten

Prijs*: € 690

  Regie: Thomas De Wit

  Auteur: Thomas De Wit

  Acteurs: Thomas De Wit en Stefanie Moens 

  HET VERHAAL


  Stefanie Moens en Thomas De Wit brengen een interactieve voorstelling rond alle vormen van pesten.

  Na een korte introductie brengen deze twee acteurs een theatervoorstelling vol spanning en humor waarin verschillende vormen van pesten aan bod komen.


  Het verhaal gaat over Natacha en Robbe die broer en zus zijn. Ze hebben op hun jonge leeftijd al heel wat meegemaakt en wonen samen met hun tante Louise in een arme buurt. Op school worden ze echter vaak uitgesloten en uitgelachen. De twee krijgen het dikwijls hard te verduren en als ze op een dag een Facebook account aanmaken en actief worden op andere sociale media, zijn ze kwetsbaarder dan ooit. Enkele gasten van de school gebruiken het internet om de twee helemaal onderuit te halen. Ze gaan ver, heel ver. Blijft dit zonder gevolgen?


  Na de voorstelling is het de beurt aan de toeschouwers. Iedereen krijgt een groene en een rode kaart. Stefanie en Thomas stellen vragen over het verhaal dat zich net heeft afgespeeld. Aan de toeschouwers wordt gevraagd om hun antwoord te geven door één van hun kaarten in de lucht te houden. De vragen die gesteld worden doen de leerlingen nadenken over hun eigen gedrag. Heb ik zelf al gepest? Ben ik al slachtoffer geweest? Sta ik stil bij de gevolgen van pesten? Wie heeft er al iemand zien pesten maar niet ingegrepen?...


  Voor ene leerling is deze voorstelling een verademing, voor de andere een confrontatie met zichzelf. Deze voorstelling is een must voor scholen want onderschat nooit de gevolgen van pesten!


  TECHNISCHE FICHE

  • Zaal verduisterbaar. 
  • Vrije parkeerplaats dicht bij podium.
  • Podium/verhoogd speelvlak, min. 6m breed/4m diep, vrij van decors.
  • Elektriciteit : voldoende vermogen voor klank- en lichtinstallatie.
  • Verwarmde kleedkamer nabij podium.


  * Uitleg prijs

  • De prijzen zijn incl. de verplaatsingskosten (waar ook in Vlaanderen).
  • De prijzen zijn excl. btw 6% en excl. Sabam.
  • Tweede voorstelling zelfde dag-zelfde plaats : € 50 extra korting