Menu

WEB @TT@CK

  • Thema:
  • Leeftijd:
  • Duur:
  • gevaren internet, privacy
  • 14-16 jaar
  • 60 minuten

WEB @TT@CK

Dit stuk kwam tot stand in samenwerking met de Privacy Commissie

Thema:

Leeftijd:

Duur:

Prijs*:

gevaren van het internet, privacy

14-16 jaar

60 minuten

€ 940

Auteur:

Regie:

Acteurs:

Thomas De Wit

Thomas De Wit

Anneke Devuyst en Pascal De Witte/Thomas De Wit

Sociale media:

Dat sociale media niet meer uit ons leven zijn weg te denken, is een vaststaand feit. Sociale media zijn fun! Maar helaas wordt er van het medium ook veel misbruik gemaakt, bij volwassenen maar ook bij jongeren.

Cyberpesten bijvoorbeeld is, jammer genoeg, dagelijkse kost geworden. De grens tussen sociale media en realiteit is bijna niet meer zichtbaar. De twee zitten zo met elkaar verweven dat ze nog moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Dit hoeft zeker geen probleem te zijn als de sociale media gebruikt worden waarvoor ze gemaakt zijn: nieuwe leuke contacten leggen, in contact blijven met je vrienden, op de hoogte blijven van feestjes en evenementen, optredens, je mening delen met duizenden mensen…

Kort samengevat: wees op je hoede en “Keep social media fun!”

Het verhaal

Jil is een eenzaam meisje dat sociaal geïsoleerd is. Ze heeft de plotse dood van haar mama nooit verwerkt en vindt nergens haar draai, ze voelt zich nergens thuis. Vrienden maken zit er voor haar niet in en ze zit dan maar voortdurend achter haar computer. Tom, haar enige echte vriend, haar vertrouwenspersoon, is de enige die echt met haar kan praten. Jil’s vader weet niet hoe hij haar moet benaderen en wordt constant door haar afgesnauwd.

Op school loopt het helemaal fout en ze spijbelt regelmatig. Maar ze komt in het vizier van enkele jongens en meisjes van haar klas. Jil bijt van zich af maar dit is niet naar de zin van haar klasgenoten. Ze zetten een heel verhaal op poten en gebruiken het internet als hulpmiddel. Zij zorgen ervoor dat Jil helemaal alleen komt te staan. Haar klasgenoten gaan ver, veel te ver. Op het ogenblik dat zelfs haar vertrouwenspersoon tegen haar wordt opgezet en gebruikt wordt als speelbal, gaat bij Jil het licht uit. Blijft dit zonder gevolgen?

Technische fiche

* Uitleg prijs

Meer info? Contacteer ons via +32 (0) 474 / 572 574 of via het contactformulier.